2014. december 2., kedd

Tudtad, hogy kapcsolatra lettél teremtve?

Már a Biblia legelején a teremtés történetében világossá válik számunkra, hogy Isten "kapcsolódó" lényeknek alkotott meg bennünket.

"Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket." 1. Mózes 1:27

Kapcsolódni jó. Kapcsolódni normális. Ez volt az eredeti terv.

Mégis minannyian érezzük, hogy a kapcsolatainkból hiányzik a
  • a bizalom
  • a felszabadultság
  • az őszinteség
  • és a meghittség/közvetlenség.
"Még mindketten mezítelenek voltak: az ember és a felesége; de nem szégyellték magukat." 1. Mózes 2:25

Jézus Krisztus emberré válása, élete, tanítása, halála és feltámadása viszont velünk együtt újjáteremti a kapcsolatainkat is. Vele visszatérhetünk az eredeti tervhez. 

Ha a Biblia igaz, akkor Téged Isten kapcsolatra teremtett. És bár egyeseket egyedülállóságra hív, őket is gazdag kapcsolatrendszerrel ajándékoz meg, ha az Ő országát építik. 

Isten nem véletlenül teremtett Téged férfinak vagy nőnek! Terve van veled, a férfiasságoddal vagy nőiességeddel. Csodálatos dolgokat álmodott a nemi szerepekbe, melyel azonosulni és ebben növekedni nagy öröm - bár nem mindig olyan könnyű.

Ha keresztyén vagy és egyedülálló, mi szeretnénk neked abban segíteni, hogy minél közelebb kerülj Isten elképzeléseihez azzal kapcsolatban, hogy mit jelent szerinte való nőnek és férfinak lenni. Ebben növekedve pedig készülj férfjnek/feleségnek!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.