2014. december 2., kedd

Miért nem jó egyedül?

Kezdjük a másik oldalról: azért sok előnye van az egyedüllétnek is. Mindamellett, hogy néha tényleg szükséges elvonulni és egyedül lenni gondolatainkkal és az Istennel töltött idő kettesben szintén elengedhetetlen, sokszor egyszerűen kényelmesebb az egyedülmaradást választani.

Nincs alkalmazkodás, praktikusabb, gyorsabb és hatékonyabb egyedül megoldani a dolgokat. Akár utazni, vállalkozást indítani vagy vasárnap délelőtt a gyülekezeti közösség helyett az élő internetes prédikáció-hallgatást választani.


Úgy gondolom, hogy mindannyiunkat fokozottan feszít individualista fogyasztó társadalmunkban az egyszerre jelen levő dilemma: menjek vagy maradjak? megszólítsam vagy csendben maradjak? hívjam őt is vagy megoldjam egyedül? találkozzak testvérekkel? költözzek-e külön végre és éljek egyedül?

Igazán szembe kell úszni az árral annak, aki ma találkozni akar, aki ma meghitt, bizalmi kapcsolatokat szeretne fenntartani. Egyáltalán megéri a sok energiát?

Úgy hiszem, igen. Mivel Isten kapcsolódni és kapcsolatokra teremtett, ez az a kontextus, amiben igazán elemünkben lehetünk és megtapasztalhatjuk mit is jelent embernek lenni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.