2015. január 31., szombat

Istennel töltött idő

Ezzel mindenki küzd. Keresztyén ismerőseink nagy része nehez talál időt a rendszeres bibliaolvasásra, imádságra. Még a rövidebb áhítatok be-be szoríthatók két teendő közé, de az elmélyült igetanulmányozás és a Lélekkel telt ima igazi kihívás a mai világban.


Házas emberként pedig abban a kiváltságban részesülhetünk, hogy közösen is csinálhatjuk ezt. És persze ez a terület is nagy támadás alatt van. A Sátán tudja, ha a hívő nem tölt időt Isten igéjével, egy idő után hite elgyengül. Ha házasoknál éri el, hogy ne legyen rendszeresen közös igeolvasás és ima
akkor pedig két legyet üt egy csapásra: Istentől is és egymástól is távolodni kezdenek.

A mi esetünkben ez hetente egyszer kivitelezhető. Ezen az estén meghallgatunk egy prédikációt - ami közben puzzle-özni szoktunk :) - és imádsággal zárjuk az estét. 

Fontos, hogy ez a férfi felelőssége és feladata, hogy a körülményeket biztosítsa ehhez, mint a házasság lelki vezetője. Ez nem azt jelenti, hogy minden úgy történik, ahogy ő akarja, közösen alakíthatják a lelki életük tartalmát. De ha átcsúszik ez a feladat - hanyagság, lustaság vagy hárítás miatt - a feleségnek, az nem ideális. Csak frusztráció lesz belőle. 

Miért is írunk ezekről?

Szeretnénk bátorítani benneteket, hogy havonta egyszer-kétszer tartsatok közösen csendességet valakivel! Próbáljátok ki, hogy milyen ezt at időt is Isten előtt valaki mással együtt tölteni.
Lehet azonos neművel is, vagy ha nem okoz gondot, akkor akár egy másik neművel is le lehet ülni igét olvasni és imádkozni - baráti alapon. Akinek ez belefér és nem kavar be, nem okoz kísértést és mindenféle hátsó szándék nélküli. 

Párválasztásra, házasságra, férjnek, nőnek készülve hasznos, építő és tanulságos lépés lehet ez!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.